Blog

Jordbær i chokolade

I denne blog vil jeg gennemgå trin for trin, hvordan man laver en fantastisk dessert - "Jordbær i chokolade". Vi skal bruge friske jordbær, mælkechokolade og lidt fantasi.

Trin 1: Forbered jordbærrene

Vask jordbærrene og tør dem med køkkenrulle. Dette er nødvendigt, så chokoladen hænger fast til bærrene og kan dække dem med et tyndt, jævnt lag. Du behøver ikke at fjerne stilkene.

Trin 2: Smelt chokoladen i et vandbad

Tilsæt chokoladen i en skål og sæt den over en gryde med vand - et vandbad. Jeg bruger belgiske chokoladeknapper fra Callebaut men du kan også bruge andet chokolade. Sørg for, at det kogende vand ikke når op til bunden af skålen. Chokoladen skal smelte over damp. Når chokoladen når den rette temperatur, som er angivet på emballagen, fjernes den fra varmen.
Derefter røres chokoladen med en silikone spatel og afkøles til den rette arbejdstemperatur, som er angivet på chokoladepakken.

Trin 3: Dyp jordbærrene i smeltet chokolade

Nu dyppes hvert bær i chokoladeblandingen. Du kan dyppe jordbærrene helt, halvt eller kun spidsen - som du selv foretrækker. For at gøre det lettere kan du bruge en tandstik til at holde jordbæret i. I øvrigt kan du servere jordbærrene på et træspyd, det vil gøre det nemmere for dine gæster at spise desserten.
De dyppede jordbær placeres på en bageplade bagepapir eller folie (En mulighed er også at lægge jordbær i en papirform, som bruges til cupcakes.) Læg dem ikke for tæt på hinanden.

Trin 4: Pynt

Jordbærrene i chokolade drysses med pynt. Til denne opskrift brugtes frysetørret hindbær og hakkede nødder. Her kan du lade fantasien løbe løbsk og finde på dine egne originale dekorationer.

Trin 5: Afkøl den færdige dessert

Jordbærrene placeres i køleskab indtil de er helt afkølede. Dette vil tage ca. 1 time.

Trin 6: Servering

Desserten serveres afkølet evt med et glas mousserende vin.

Velbekomme!

Made on
Tilda